Philips was een van de toonaangevende fabrikanten van filmprojectoren, vooral in de eerste helft van de 20e eeuw. Het bedrijf produceerde een reeks projectoren die bekend stonden om hun betrouwbaarheid en innovatieve technologie. Philips filmprojectoren werden veel gebruikt in bioscopen over de hele wereld. Enkele bekende modellen zijn de FP20 en FP30, die geavanceerde functies boden zoals automatische filmtransporten en hoge beeldkwaliteit. Philips’ betrokkenheid bij de filmprojectie-industrie heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van moderne projectietechnologieën.

Deze innovatieve filmprojector voor bioscopen, de DP70, ontving in 1963 een Oscar. Dit apparaat staat sinds 2023 in onze collectie. De projector is  ruim 2 meter hoog en weegt 625 kg. De projector is ontwikkeld door Jan Jacob Kotte en zijn team van Philips Cinema en werd eind jaren ‘50 op de markt gebracht. Dankzij een ingenieus systeem kon de filmprojector razendsnel overschakelen van 35mm film naar 70mm breedbeeld- formaat.
De DP70 vormde jarenlang het oerdegelijke en technisch verfijnde paradepaard van Philips Cinema en was een wereldwijd succes.