Hiernaast staat een Philips P330 computer. Het is een professionele bedrijfscomputer ter grootte van een tafel die voornamelijk werd gebruikt door boekhoudbedrijven.  De computer geeft een geïntegreerde dot-matrix printer, optionele harddisk en een cassette-speler.

De P330 office computer was het laatste model van de P300 serie. In 1992 beëindigde Philips deze computer lijn.

De Philips P2000 was een reeks homecomputers die door Philips in de jaren 80 werd geproduceerd.Deze homecomputers waren in Nederland en enkele andere Europese landen populair.
Specificaties: De P2000-computers hadden verschillende modellen met verschillende specificaties. De Philips P2000 werd vaak gebruikt voor educatieve doeleinden, programmeren en eenvoudige spelletjes. Het was een zogenaamde homecomputer, bedoeld voor gebruik in huishoudens. Oorspronkelijk werden gegevens opgeslagen op audiocassettes, en later werden floppydisks ook ondersteund.

De P2000-computers waren met name populair in Nederland en werden gebruikt in scholen en door hobbyisten. Ze hadden echter niet hetzelfde wereldwijde succes als sommige andere homecomputers uit die tijd. Deze homecomputer vertegenwoordigt een historisch moment in de ontwikkeling van personal computing.

Dit apparaat komt uit de jaren 80. Philips produceerde een serie microcomputers, algemeen bekend als de P2000-serie waaronder de P2000C, een machine die ook MS-DOS ondersteunt. De P2000-C heeft namelijk een optie voor een DOS-kaart. Door eerst CP/M op te starten en vervolgens een commando te geven om naar MS-DOS te gaan, kun je dat laten werken. In die zin is dit de eerste Philips-computer die met MS-DOS kan werken
Deze machines zijn in Oostenrijk gemaakt.